maandag 23 augustus 2010

First Stripes!

Lieve iedereen,

yay! De eerste strepen zijn binnen! We hebben dus onze 70 uurs check gehaald, deze check hield in dat we een stuk moesten navigeren en dan kon onze instructeur opeens zeggen ik wil nu daarheen! In de vlucht dus snel lijntje tekenen, heading berekenen en goed opletten waar je allemaal doorheen komt. Over een ander airport bijvoorbeeld een transition aanvragen en de frequency monitoren.

Ondertussen kan je ook een engine failure krijgen, dus dan moet je een forced landing maken. De instructeur trekt dan je gas dicht en moet je zorgen dat je een goede landingsplek vindt, meestal is een strook zand al goed genoeg. Of een andere emergency, electrical overload, engine fire, daar heb je allemaal checklisten voor dus dat is niet het moeilijkst. Je hebt ook verschillende landingen, short approach, dan draai je zonder gas al heel snel naar de baan toe en probeert er goed en met de juiste snelheid voor te komen.

Dan heb je nog de Flapless landing, achter op je vleugels heb je flaps zitten, deze gebruik je om drag (weerstand) te krijgen en bij een landing heb je dan ook full flaps. Met flaps kan je dus met dezelfde powersetting langzamer vliegn zonder uit de lucht te vallen. Bij een flapless landing ga je dus iets harder maar is de landing wel makkelijker vind ik. Al deze dingen kon je dus verwachten maar Ad en ik hebben het allemaal goed gedaan en dus onze eerste streep gekregen!


Voor mijn verjaardag zijn we ook nog naar de dierentuin geweest. Heet de Phoenix zoo en is heel mooi! De beesten die bij ons in verwarmde hokken liggen zoals leguanen liggen hier gewoon buiten. Het was dan ook snikheet die dag, rond de 40 graden en we hebben ons echt kapot gezweet! Het park gaat daar ook in de zomer dicht om 2 uur, dan gaan de dieren terug hun hok in omdat het gewoon te warm wordt. Was wel heel mooi en grappig hoe in een ander land weer hele andere dieren voorkomen.


Zijn nu aan het regelen om lekker weg te kunnen naar Los Angeles en San Diego, daar gaat onze volgende blog over!

Liefs van ons,
Adne & Sabien

1 opmerking: