zondag 8 augustus 2010

Bijna eerste streep en verjaardag Bien!

Lieve iedereen,

shame on us... Veel te lang geen stukje geschreven. Na veel 'boze' mails en 'wanneer komt er nou een stukje op jullie blog' nu eindelijk weer eens! In die lange tijd hebben we super veel gevlogen. We zitten nu ongeveer op 60 uur. In totaal vliegen we 85 uur op de Archer dus al bijna klaar! Maar eerst komt de 70 uurs check er nog aan. In die check ga je als gewoonlijk wat maneuvres doen. Maar daar komt nog navigeren en diverteren bij. Met navigeren teken je op je kaart helemaal uit waar je heen gaat en welke waypoints je pakt Dat kan een meertje zijn, antenna's, een stad. Wat je zelf wel. Voor elke leg heb je dan een heading, afstand en tijd die je berekent, maar natuurlijk ook rekening houdt met de wind!

Dit is dus veel meer voorbereiding dan we eerst hadden en als je nu first flight hebt om kwart over 5 is het dan 3 uur opstaan om de wind in je planning te zetten. Dit hebben we voor een lange tijd gehad omdat we veel solo missies hadden. Dit was best wel even pittig. Nu gelukkig wat rustiger met een paar duals erbij waar we aan het leren zijn om te diverteren. Diverteren houd in dat je naar een ander veld moet vliegen dan op je planning omdat er bijvoorbeeld thunderstorms hangen op het veld waar je heen gepland had.

Pinal:

Je moet dus dan in het vliegtuig dan de heading, tijd en afstand bepalen. Dat zorgt voor mij in ieder geval een hoop gegoochel met die kaart en het tekenen. Haha, maar daar wordt je vanzelf handiger in. Die 70 uurs check komt er dus al bijna aan! Adne heeft nog maar 2 solo's en 3 duals. Ik nog 4 solo's en 4 duals. En dan hebben we onze eerste streep al! Na de 70 uur hebben we nog 15 uur basic instruments. Dan leer je alleen op je instrumenten te vliegen. Waarschijnlijk krijgen we daarvoor wel een andere instructeur omdat Fabien 26 augustus naar zijn familie in Belgie gaat en daarna andere studenten krijgt.

Marana:Coolidge:Een weekje geleden hebben Adne en ik allebei een vlucht van 4 uur gemaakt. Je wordt dan voor 2 solomissies achter elkaar gepland zodat je lekker ver weg kan. We waren toen naar Lake Havasu City gevlogen, echt super mooi! Het zijn dan wel lange legs die je vliegtm je bent 25 minuten dezelfde heading aan het vliegen. Stelt natuurlijk nog niks voor maar leek al heel lang! Eenmaal aangekomen op dat vliegveld moet je dan tanken. Het leuke aan Lake Havasu is dat ze daar zelfs voor een Archer een marshaller hebben. Dat is zo'n mannetje die met stokjes staat te zwaaien om je naar te plek te begeleiden. Voelde al helemaal echt! Hij ging daarna ook nog voor je tanken en mocht jij binnen smoothies drinken. Echt heel leuk! Ander leuk vliegveld is Pinal, daar worden veel oude kisten neer gedumpt. Ik ging backseaten bij Adne om foto's te maken!

Lake Havasu

Naast het vliegen was ik natuurlijk ook nog jarig! Jammer was alleen dat ik de hele dag op een cancel heb zitten wachten. Adne had het plan om naar the zoo te gaan in Phoenix. Helaas kon dit dus niet doorgaan. Hebben toen cupcakes gebakken en maar bij het zwembad beetje gevierd. In de avond lekker uit eten geweest, alsnog een leuke verjaardag dus! Heb een wetsuit van lieve Ad gekregen, leren surfen/kiten gaat dus er echt aan komen als we terug in Nederland zijn! Kan niet wachten!Na onze 70 uur gaan Ad en ik lekker een paar daagjes weg naar San Diego en Los Angeles, om even weg te zijn van The Springs, het zwembad hier komt je neus wel uit!
Houden jullie zo veel mogelijk op de hoogte van alles, en die solo filmpjes moeten er nu idd wel aankomen... Zijn we mee bezig!

Heel veel liefs van ons,
Adne & Sabien

2 opmerkingen:

  1. Wauw Sab en je had toch altijd een streepje voor! Mijn computer was kapot nu doet ie het weer ! Happy birthday alsnog en zeeeeeeer gaaf jullie avonturen te lezen!!! Jan en Margot

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Sab en Adne je moeder staat naast me en stuurt heeeleeboel lieve groetjes!! Succes met 70 uur!

    BeantwoordenVerwijderen