donderdag 1 juli 2010

First Solo Bien!

Lieve iedereen,

ik ben vandaag solo gegaan! Als eerste meisje! Yay! Vanochtend stond ik om 3 uur op, moest om 4 uur op school zijn en om 5 uur de lucht in. Het plan was om vandaag twee missies te doen D10 en DS11. D staat voor dual dus met je instructeur en S is dus solo. Missie 11 ga je dus eigenlijk solo. Ik zou eerst missie 10 doen en daarna nog missie 11 dan. Na anderhalf uur te hebben gevlogen zei mijn instructeur al dat ik solo ging omdat de wind steeds meer toenam. Ik snel Ad bellen om iedereen te laten komen. Ik wilde net de engine starten toen Petit weer aan kwam rennen en vertelde dat ik maar 1 full stop moest maken omdat we het vliegtuig nog maar voor even hadden.


Toen ging ik met de N4181J op weg. Heerlijk zo in je eentje! Eenmaal in de lucht was er alleen een probleempje met de transponder dat ik niet in contact kwam met de toren. Ze konden me dus niet goed op de radar zien. Petit in de stress natuurlijk en hoopte dat ik nog wel terugkwam haha. Toen kreeg ik eindelijk contact en werd ik geklaard voor landen. "Cleared to land for runway 4R". Mijn landing was prima en toen moest ik alweer terug taxien. Duurde veel te kort! Was echt super!Toen werd ook mijn stropdas doorgeknipt volgens de traditie. Ik had ook nog een cadeautje voor Fabien, ik had nog een buideltasje waar heel groot "FAB" op stond. (Hij noemt zichzelf wel eens Mister Fab.) En omdat hij laatst een ring had gekocht omdat Ad ook een ring droeg kon hij die daarin mooi opbergen. Toen klom ik op de schouders van Petit. Dit hield hij niet lang vol omdat zijn rug naar de ziekte was door Ad. Hij had al 2 dagen last en vooral met zijn danceclass. Toen nam Adne het over en werd ik naar het zwembad gedragen.


Natuurlijk wel eerst ook in de achterbak. Nou daar ging ik hoor. Met ze VIEREN slingerden ze me erin. Natuurlijk het leukst om mij zo hoog mogelijk te gooien. Ik vond het echt een super leuke ervaring en kan niet wachten tot we klaar zijn met de duals en je alles zelf mag doen. Te gek in je eentje in de lucht!Ik ga nu ook even klussen aan mijn filmpje en dan zien jullie deze snel! Adne heeft mooie filmpjes gemaakt van take-off en landing dus daar even wat moois van maken...

Liefs van ons,
Adne & Sabien

2 opmerkingen:

 1. GAAF Sab. !! Trots op je!!! 2e poging reactie te plaatsen. hoop nu wel gelukt. Ga zo door!!! OmeJan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. te gek bien!!! Gefeliciteerd
  Ziet er allemaal erg naar uit daar....not!!
  Heel veel geluk en plezier daar in de lucht.
  zondag 1 aug starten we tegen jeugd olympisch elftal tegen laar en roos...

  ciao jorn

  BeantwoordenVerwijderen